October 12, 2021
min read

Elrond Achiziționează Twispay, Deținătoarea Primei Licențe De e-Money Din România, Sub Rezerva Aprobării Achiziției De Către BNR

Elrond Network, unicornul romanesc care dezvolta tehnologie blockchain menita sa îmbunătățească performanța și transparența sistemului financiar global, a anuntat astazi achizitia Capital Financial Services S.A. (ce activează pe piață sub brandul Twispay), companie licentiata de Banca Națională a României să opereze ca instituție emitenta de moneda electronica în Spațiul Economic European.

Avand calitatea de membru principal Visa și MasterCard, Capital Financial Services S.A. prestează servicii de procesare plăți pentru mai mult de 300 de comercianti online, printre care si Blue Air, cea mai mare companie aeriană din România.

Achizitia include transferul integral al actiunilor Capital Financial Services S.A., care ar putea astfel permite startup-ului Elrond sa faciliteze utilizatorilor sai accesarea de servicii financiare, în deplina conformitate cu reglementările în vigoare. Compania ar putea astfel oferi utilizatorilor sai, printre altele, conturi cu IBAN, carduri prepaid atașate și procesarea de plăți cu moneda electronică reglementată.

Monedele electronice au fost create ca o alternativa digitală pentru bani, cu scopul de a automatiza tranzacțiile financiare precum plățile sau comertul electronic. Elrond Network dorește sa dea substanța si sa imbunatateasca utilitatea acestui cadru, care este deja functional si bine reglementat, prin adaugarea unei tehnologii blockchain care este rapidă, scalabila si are costuri insignifiante.

“Elrond are obiectivul principal de a crea infrastructura pentru un sistem financiar global de mare viteza, transparent și ușor de accesat de absolut oricine. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv suntem în conversatie cu toate autoritățile competente, asigurandu-ne ca opera în deplina concordanță cu legislația Europeană. Transferuri de fonduri efectuate aproape instantaneu, la costuri de 100 de ori mai mici, cu mai multa transparenta, la orice ora din zi și din noapte, ar aduce beneficii imense atat utilizatorilor, comerciantilor, cat și firmelor si instituțiilor financiare.” a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond Network.
“Aceasta combinatie perfectă dintre tehnologia blockchain dezvoltată de Elrond, expertiză echipei Capital Financial Services S.A. în zona serviciilor financiare reglementate și licențele deținute, creaza premisele necesare pentru începutul unei evoluții importante a eficientei serviciilor financiare” a spus (Augustin Dobre, CEO Twispay).

Ultimul pas necesar pentru finalizarea achiziției Capital Financial Services S.A. este aprobarea Bancii Nationale a Romaniei. Acesta este un pas de importanta strategica, iar Elrond Network va continua sa ofere in mod transparent informații despre aceste demersuri până la finalizarea lor.

Author Profile Picture
Beniamin Mincu
Co-founder & CEO

Beniamin Mincu, the co-founder & CEO of MultiversX, is a distinguished tech visionary and one of Europe's early blockchain pioneers. With a notable background as Product & Business at Nem Core in 2014, he subsequently founded and led MetaChain Capital as its CEO. Beniamin continues to shape the future of technology and blockchain with his unwavering vision and leadership.

Published by
Author Profile Picture
Beniamin Mincu
Co-founder & CEO
Published on
October 12, 2021
Share this article